Tuan Raihan dan pasangan mempunyai minat dalam inline skate, kecantikan dan filem. Jadi macam mana mahu gabungkan minat-minat tersebut.

Bagi saya, kata kunci disini ialah content creator. Konten ini tidak seharusnya terbatas dalam bentuk tulisan. Dalam bentuk video juga boleh dibuat dan salah satu jenis content ialah bercorak filem. Jadi untuk peringkat awal, apa yang boleh anda lakukan ialah ambil masa 6 bulan sehingga 1 tahun untuk produce lebih banyak konten berkenaan minat-minat anda tersebut. Macam bro Raihan dan pasangan minat inline skate dan kecantikan, jadi boleh cuba untuk buat filem pendek yang berkaitan dengan kecantikan dan inline skate.

Berapa lama kekerapan untuk letak konten di sosial media?

Bagi saya minimum ialah 1 hari 1 konten. 1 konten sebenarnya boleh disalurkan di banyak platform. Dengan 1 konten boleh dimasukkan di Website, Facebook, Instagram, Twitter dan sebagainya.

Bilakah kita dapat melihat hasil konten-konten yang kita hasilkan?

Biasanya paling cepat ialah 6 bulan sehingga 1 tahun kecuali ada tipping point. Maksudnya tiba-tiba ada beberapa konten jadi viral dan dapat menarik banyak followers maka lebih cepat hasilnya dapat dilihat.

Bagaimana kita nak tahu konten manakah yang sesuai untuk platform-platform yang tersedia ada?

Itu kena tunggu next episode, saya akan kongsikan jenis konten bagaimanakah yang sesuai untuk facebook, instagram, twitter dan sebagainya. Stay tuned dan teruskan melawat blog ini selalu ya.